برداشت کوشیا در سطح 2000 مترمربع از اراضی کشاورزی جرقویه سفلی در شهرستان اصفهان انجام شد.
کوشیا ( Kochiascoparia ) ؛ کوخیا و یا جارو باغی ، علوفهای مناسب برای کشت در مناطق شور می باشد.
آقای مهندس احمدی مسئول مرکز جهاد کشاورزی جرقویه سفلی با بیان این مطالب افزود : روند رو به رشد کم آبی در جهان، باعث گردیده که خاک زمین های کشاورزی به سمت شور شدن هر چه بیشتر پیش بروند. در چنین شرایطی، یافتن گیاهانی که ضمن تحمل شوری قادر به تولید کشاورزی مناسبی باشند اهمیت بسیار زیادی دارد. شوری خاک و آب یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده تولید در بخش کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک است. به طور کلی در هر منطقه ای که بارندگی کم و سطح تبخیر زیاد بوده و عملیات آبیاری با آب شور و یا به صورتی نامناسب انجام گردد، خطر افزایش میزان شوری و در نتیجه کاهش کیفیت خاک، وجود دارد. کوشیا گیاهی بومی آسیا-اروپا بوده و در بسیاری از مناطق ایران پراکنده شده است. این گیاه دارای تحمل بسیار بالایی به شوری است، به گونه ای که قادر است در مرحله سبز شدن و همچنین مرحله گیاهچه ای، شوری را تا 26 دسی زیمنس بر متر تحمل نماید! کوشیا قادر است به عنوان علوفه ای با ارزش در مناطق خشک و دارای خاک شور، مورد کشت و کار قرار گرفته و در صورتی که در ابتدای مرحله گلدهی برداشت شود، بالاترین کیفیت ممکن را از لحاظ علوفه ای خواهد داشت و می تواند به صورت خشک و یا جهت چرا، مورد استفاده دام های اهلی قرار گیرد.
|